Autizmi dhe ndjeshmeria ndaj ushqimive


  • Autizmi dhe ndjeshmeria ndaj ushqimive ushqimet me permbajtje gluten, (gruri, elbi, thekra, dhe nenproduktet e bera prej tyre) qumeshti dhe nenproduktet e bera nga qumeshti, si dhe disa pjese te proteinave nga permbajtja e tyre (peptide, neuropeptide) nuk treten nga trakti tretes keshtu nje pjes e tyre shkaktojne demtime ne traktin tretes te cilet cfaqen me dhimbje barku, diare, enterekolite, zorre nevrike, fryerje barku, etj ndersa nje pjes e
    peptideve, neuropeptideve thithet dhe me gjak shkojn ne cdo pjes te trupit duke baskevepruar me receptore te caktuar, keshtu shoqerohen dhe cfaqin klinika nga me te ndryshmet si efekte te droges (pergjumje) demtime te folurit, ulje te ndjenjes se dhimbjes, uljen e aftesis se njohjes, pra si gjendje gjysme narkoze, sjellje te perseritura, munges perqendrimi, gjendje e lodhjes kronik, etj Keto element jane gjetur ne zorret e femijeve autik ne mase te larte ne mbi 90 % Eleminimi i perdorimit te produkteve ushqimore me permbajtje gluten dhe kazein ( te cilet gjate zberthimit te tyre clirojn proteina dhe peptide e neuropeptide) sipas shkenctareve ka rezultuar me uljen , zhdukjen e alergjse ushqimore dhe me permirsimin dhe sherimin e femijeve autik dhe shdukjen e klinikave te tilla si dhimbja e barkut, diarea, enterokoliti, zorra nevrike, fillimi i te folurit, ndjenja e dhimbjes, rritja e aftesis njohese, dalja nga gjendja e narkozes, ndalimi i sjelljeve te perseritura, nuk cfaqen me lodhjet kronike, fillon te perqendrohet, e te tjera crregullime nervore